

نقاشی ساختمان به دلیل دارا بودن هزینه کم و تأثیرات قابل توجه در محیط، از اولین اقداماتی است که میتوان برای زیباسازی انجام داد. اما در این میان، دیوارهای گچی به دلیل ترک خوردگیها و فرورفتگیهایی که دارند، ظاهر خوشایندی نداشته و بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. همچنین رطوبت ایجاد شده نیز شرایط را سختتر کرده است. به همین خاطر رنگ کردن دیوار گچی کار بسیار مناسبی برای این دیوار ها است.
دیوار گچی به چه دیواری گفته میشود؟
دیوارهای گچی به دیوارهایی گفته می شود که هیچ نوع رنگ و طرحی روی آن اجرا نشده باشد و سطح آن به طور کامل سفید و بدون طرح باشد. سفید بودن و همچینین نبود هیچ گونه طرحی روی دیوارهای باعث می شود تا این دیوارها برای رنگ کردن کاملا ایده آل باشند. با توجه به اینکه دیوارهای گچی سفید و خالی از هر نوع طرح و رنگی هستند، برای رنگ کردن دیوار گچی باید نکات ویژه ای مورد توجه قرار گیرد تا نتیجه حاصل از رنگ کردن کاملا مطلوب و قابل قبول باشد.
مراحل رنگ کردن دیوار گچی
اصولاً برای رنگ کردن دیوار گچی نیاز است که با مراحل اولیه رنگکاری و نکات مهم آن آشنا بود. همچنین استفاده از رنگی که قابلیت شستشو برای دیوار گچی را نیز داشته باشد، کیفیت و زیبایی کار را چندین برابر خواهد کرد. اگر در رنگ کردن دیوار گچی مراحل کار به درستی انجام شود، نتیجه کار عالی خواهد بود.
۱- پشت تیغ کشیدن دیوار گچی
با توجه به اینکه دیوارهای گچی لایه ای از گچ هستند. گچ نیز ماده ای است که پس از خشک شدن بر روی دیوار پستی و بلندی هایی ایجاد می کند. به همین دلیل نیز برای رنگ کردن دیوار گچی قبل از رنگ آمیزی دیوار مورد نظر باید عملیاتی بر روی دیوار انجام داد تا رنگ آمیزی جلوه زیبایی بر روی دیوار داشته باشد. یکی از مراحل مهم رنگ کردن دیوار گچی پشت تیغ کشیدن است در ابتدا تمام پستی و بلندی های یک دیوار گچی باید توسط پشت تیغ کشیدن برطرف شود. پس از پشت تیغ کشیدن سطحی کالا صاف و یکدست بر روی دیوار انجام می شود که می توان روی آن روغن کاری کرد.
۲- روغن زیرکار
مرحله دوم استفاده از یک روغن زیرکار مناسب میباشد که باید با تینر ترکیب شود و یک روغن رقیق ایجاد می کند که می توان از آن برای روغن کاری دیوارهای گچی استفاده کرد.
۳- بتونه کاری دیوار گچی
همچنین بتونه کاری نیز یکی از کارهای اصولی است که باید قبل از رنگ آمیزی و مخصوصاً در رنگ آمیزی دیوار گچی استفاده کرد. البته بتونه کاری به تنهایی برای زیرسازی رنگ کافی نیست و حتماً باید روغن کاری نیز انجام شود.
۴- سنباده کاری دیوار گچی
آخرین مرحله باید سطح بتونه زده شده را سنباده کاری کنید. سنباده کاری دیوار هم از دیگر موارد است که در رنگ کردن دیوار گچی صورت میگیرد. پس از انجام دادن مراحل سنباده کاری میشود یک لایه آستر بر روی دیوار گچی زد و پس از آن سنباده کاری دقیقتر و ظریفتر نهایی را انجام داد. پس از آن که دیوار از هرگونه و گرد و غبار تمیز شد و دست اول رنگ بر روی دیوار گچی زده شد. نوبت به لکه گیری و بتونه کاری دیوار گچی میرسد. بهتر است در رنگ کردن دیوار گچی از غلتک استفاده شود تا رنگ آمیزی یکدست باشد. همچنین اسپری های رنگ، برقی انتخاب مناسبی برای رنگآمیزی دیوار گچی است. در زمان رنگ کاری دیوار گچی، حتماً تمامی سطوحی که قصد رنگ کردن آن را ندارید را با روزنامه بپوشانده شود. البته در پایان رنگآمیزی روزنامه ها را جمع کنید. در زمان کندن روزنامه و نوار مراقب باشید تا رنگ دیوار را نکنید.
رنگ های مناسب برای رنگ کاری دیوار گچی
علاوه بر این که در رنگ کردن دیوار گچی میتوان از رنگهای مختلفی همچون روغنی، پلاستیکی، اکریلیک، مولتی کالر و … استفاده کرد، در این میان رنگ جوتن نیز میتواند انتخاب مناسبی باشد. این نوع رنگ به علت نداشتن بو و شرایط خاص، قابلیت استفاده بر روی کلیه سطوح به ویژه دیوارهای گچی را نیز دارد. خواصی چون ضد آلرژی بودن، دارا بودن قابلیت شستشو، عدم رنگ پذیری، عدم فرو افتادن رنگ پس از رنگ آمیزی از دیگر خصوصیات بارز رنگ جوتن است.
همچنین، استفاده از این نوع رنگ باعث میشود سطح مورد نظر به خوبی پوشانده شده و هیچ اثری از ترک خوردگی در آن پدیدار نشود. گفتنی است که از قابلیتهای دیگر رنگ جوتن، استفاده از آن در رنگ نما ساختمان است. جهت رنگ آمیزی نمای ساختمان میتوان از رنگهای مختلفی استفاده کرد، اما رنگ جوتن به دلیل داشتن مقاومت و دوام بالا و قابلیت استفاده بر روی کلیه سطوح، گزینه مناسبی است. علاوه بر این، در رنگهای جوتن از سیستم ترکیب رنگ مولتی کالر بهره گرفته شده که میتواند باعث کاهش هزینه شود.
قیمت رنگ کاری ساختمان چگونه محاسبه میگردد؟
یکی از مهمترین موضوعی که در مورد نقاشی ساختمان وجود دارد، برآورد دقیق از قیمت نقاشی ساختمان و مواد اولیه و همچنین دستمزد است. در روند حساب کردن قیمت رنگ کاری، باید به خاطر داشت که نرخ نقاشی ساختمان شاید منحصر به قیمت رنگ و دستمزد نبوده و مراحلی مانند تمیزکاری، جابهجایی مواد و لوازم و قیمت ابزارهای لازم نیز دخیل باشد. واضح است که قیمتها بر اساس نوع رنگ انتخابی نیز تغییر خواهد کرد؛ بنابراین رنگی که بیشترین کیفیت را داشته باشد بهای تمام شدهاش نیز بیشتر میشود. امروزه قیمت هر مترمربع نقاشی ساختمان به طور کلی از ۳۵ هزار تومان الی ۵۰ هزار تومان متغیر است، اما در مورد رنگ کردن دیوار گچی این مبلغ کمی پایینتر است.