

تنوع پتینه کاری موجب شده تا امروزه از این روش به عنوان راحت ترین شیوه از بین برنده یکنواختی محیط، نام برده شود. در حال حاضر انواع روش های پتینه کاری بر روی سطوح مختلف چوبی، گچی و … اجرا می شوند که زیبایی منحصر به فردی را به آنها خواهند بخشید.
اگر که مایل به دریافت قیمت نقاشی ساختمان و خدمات مرتبط با نقاشی ساختمان هستید با ما تماس بگیرید.
پتینه کاری چیست؟
با این که امروزه روش های متعددی برای تغییر طراحی دیوار ها، سقف ها و سطوح مختلف وجود دارد، اما همچنان پتینه کاری یکی از پرطرفدار ترین این روش ها می باشد. پتینه کاری فرایندی است که به موجب آن می توان طرح و رنگ سطوح را دستخوش تغییرات گسترده ای کرد. در واقع با استفاده از پتینه کاری، ظاهر سطوح، حالتی قدیمی و کهنگی به خود می گیرند. پتینه کاری برای نخستین بار در کشور ایتالیا پدید آمد و امروزه جایگاه ویژه ای در نزد ایرانیان به دست آورده است که به موجب این امر، امروزه انواع روش های پتینه کاری برای دیوار ها، چوب و … قابل اجرا می باشد.
مزایا و معایب پتینه کاری
یکی از اصلی ترین مزیت های پتینه کاری را می توان پوشاندن ترک های دیوار دانست. همچنین اجرای این هنر، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود و نسبت به روش های دیگر پایداری بیشتری دارد. اما متاسفانه این روش در برابر رطوبت مقاومت ندارد و نمی توان از آن برای نمای بیرون سازه استفاده کرد.
انواع شیوه های پتینه کاری
پتینه کاری به طور کلی در دو نوع کلاسیک و مدرن بر روی سطوح اجرا می شود. در پتینه کاری کلاسیک، اغلب با استفاده گچ یا رنگ، طرح های کلاسیکی نظیر فرشته و یا گل بر روی سقف یا دیوار اجرا می شوند. نقش های ترک بر روی دیوار، سنگ و یا آجر نیز از انواع طرح های پتینه کاری کلاسیک به حساب می آیند. پتینه کاری مدرن نیز یکی از انواع پتینه به حساب می آید که طرح ابر و بادی با استفاده از رنگ های مختلف را می توان نمونه ای محبوب از این نوع، دانست. برای اجرای پتینه مدرن و کلاسیک، می توان از انواع روش های پتینه کاری، که در ادامه به آنها می پردازیم، استفاده نمود.
۱- پتینه کاری با ورق طلا
یکی از روش هایی که هم در پتینه مدرن و هم در پتینه کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد، پتینه کاری با ورق های نازک طلا می باشد. این روش از انواع روش های پتینه کاری است که از همان ابتدای خلق این هنر، با آن همراه بود. برای این که بتوانید از ورق طلا در پتینه کاری استفاده کنید، ابتدا باید بر روی سطح مورد نظر، از رنگ اکریلیک و یا رنگ روغن استفاده کنید. زیرا که پتینه با ورق طلا تنها بر روی این دو نوع رنگ قابلیت اجرا دارد. پس از این که رنگ آمیزی سطح مورد نظر کاملا خشک گردید، باید از چسب مخصوص ورق های تزئینی استفاده کنید که برای این امر باید چسب مخصوص را میزان مشخصی از آب ترکیب نمایید.
سپس با یک قلمو از چسب بر روی سطح به کار برده و ورق طلا را بر روی آن بچسبانید. موردی که باید به آن توجه شود این است که، چسب ورق های تزئینی در ابتدا سفید رنگ است اما پس گذشت چند دقیقه کاملا بی رنگ می شود که این زمان، بهترین زمان چسباندن ورق طلا بر روی آن، خواهد بود. در مرحله آخر نیز با یک پارچه لطیف به آرامی تکه های اضافه ورق طلا را تمیز کنید.
۲- پتینه کاری با اسفنج
از ساده ترین و راحت ترین انواع روش های پتینه کاری، می توان به پتینه کاری با اسفنج اشاره کرد. برای اجرای این روش به هیچ نیروی متخصصی نیاز ندارید و تنها با استفاده از یک اسفنج تمیز و رنگ مورد علاقه خود، می توانید بر روی دیوار پتینه کاری کنید. توجه داشته باشید که برای زیبایی چشمگیر تر، بهتر است از یک رنگ متضاد با رنگ پس زمینه دیوار، استفاده کنید. برای اجرای این روش، اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به آرامی بر روی دیوار ضربه بزنید تا طرح های حیرت انگیز چشم نوازی را خلق کنید.
۳- پتینه کاری با استفاده از پارچه
امروزه بسیاری از افراد از پارچه نیز برای پتینه کاری بر روی دیوار استفاده می کنند. روش استفاده از پارچه نیز کاملا شبیه به روش پتینه با اسفنج می باشد. بدین گونه که متراژی از پارچه را مچاله کنید و سپس آن را به رنگ آغشته نمایید. در ادامه نیز می توانید مانند اسفنج به دیوار ضربه بزنید و یا با استفاده از وردنه، بر روی دیوار طرح مورد نظرتان را ایجاد کنید.
چنانچه مایل به نقاشی ساختمانتان با رنگ نما ساختمان میباشد و یا میخواهید از رنگ جوتن برای نما ساختمانتان استفاده کنید با کارشناسان ما تماس بگیرید.