

اگر قصد دارید دیوارهای خانه خود را رنگ کنید، یکی از مراحل برای اینکار بتونه کاری است، اگر در مورد آماده سازی بتونه نیاز به اطلاعات دارید میتوانید مقاله نحوه آماده کردن بتونه مطالعه کنید. در این مقاله به تعریف بتونه و انواع آن خواهیم پرداخت در ادامه این نوشته آموزش نقاشی ساختمان با ما همراه باشید.
بتونه چیست؟
بتونه به ماده ای خمیری شکل گفته میشود که برای پوشاندن ترک ها و اسیب های دیوار پیش از نقاشی از آن استفاده میشود، معمولا از بتونه برای پوشاندن و پر کردن جای ترک ها، نم و جای میخ ها استفاده میشود، مواد تشکیل دهنده این خمیر: پودر مل، روغن و آب هستند. برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان و پیتنه کاری میتوانید با کارشناسان مجموعه هنرکده راد تماس بگیرید.
ساخت بتونه و انواع آن
انواع مختلفی از بتونه های ساختمانی وجود دارند، که با توجه به رنگ و مکانی که استفاده میشوند، نحوه ساخت متفاوتی دارند، در ادامه به نحوه ساخت انواع آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بدانید: بتونه کاری خانه های نو ساز
۱- بتونه چوب
بتونه چوب برای بتونه کاری سطوح چوبی کاربرد دارد از آنجایی که معمولا تراکم بافت چوب یکسان نیست و بافت چوب با چوب متفاوت است به همین خاطر است که غلظت و رقیق کرن بتونه را باید خودتان انتخاب کنید که در این خصوص برای چوب ها با منافذ درشت از بتونه غلیظ استفاده میشود و برای چوب با منافذ کوچک از نوع رقیق آن استفاده میشود. اگر که از ترکیب مواد را درست انجام داده باشید در نهایت با خروجی خوبی رو به رو خواهید شد.
نحوه تولید این نوع از بتونه به این شکل است که خاک اره یا گرده چوب را باید با چسب چوب ترکیب کنید تنها نکته ای که وجود دارد این است که گرده چوب یا خاک آن باید از جنس سطح مورد نظری که میخواهید بر روی آن بتونه کاری را انجام دهید باشد.
۲- بتونه روغنی
از بتونه های روغنی جهت پوشش اولیه دیوارهایی که قرار است با استفاده رنگ روغنی نقاشی شوند استفاده میشود. برای تهیه بتونه روغنی به شکل زیر عمل کنید:
- پودر بتونه
- رنگ روغنی براق
- روغن بتونه
- آب
- تینر
برای تهیه بتونه روغنی در ابتدا در یک سطل مقداری رنگ روغنی بریزید و سپس پودر مل، و روغن و تینر را به آن اضافه کنید و با استفاده از کاردک کمی آنها را مخلوط کنید، برای اینکه بتونه از حالت روان خارج شود و قابلیت چسبندگی به دیوار را پیدا کند لازم است که مقداری آب نیز به آن بیافزایید.
بیشتر بدانید: معرفی ابزارآلات نقاشی ساختمان
۳- بتونه اکریلیک
نوع دیگر بتونه، بتونه های اکریلیک هستند که معمولا برای بتونه کار سطوح دیوارهای داخلی استفاده میشوند و از چسبندگی خیلی بالایی برخوردارند، استفاده از بتونه اکریلیک باعث میشود رنگ ساختمان دوام بسیار بیشتری داشته باشد، این نوع به صورت آماده در فروشگاه های لوازم نقاشی به فروش میرسد.
۴- بتونه پلاستیک
از بتونه های پلاستیک برای دیوارها و سقف هایی که قرار است با استفاده از رنگ پلاستیکی رنگ آمیزی شوند استفاده میشود، ساخت آن بسیار ساده است و برای ساخت تنها کافی است که مقداری رنگ پلاستیکی را به پودر بتونه اضافه کنید تا ترکیبی خمیری شکل بدست بیاید.
توجه داشته باشید که میزان چسبندگی خمیر تهیه شده را خیلی کم درست نکنید، زیرا چسبندگی باید در اندازه ای باشد که درزها و فرورفتگی های روی دیوار را به خوبی بپوشاند. به همین دلیل اگر احساس کردید خمیر چسبندگی مناسبی ندارد به آن مقداری چسب چوب اضافه کنید.