

سیلر یکی از محصولات شیمیایی است که برای حفاظت از چوب در برابر آسیب های محیطی بر روی آن زده میشود و می تواند یک لایه محافظ بر روی سطح بیرونی ایجاد کند. سیلرها محصولاتی هستند که اغلب با نام پرایمر معرفی می شوند. تفاوت سیلر و کیلر این است که سیلر می تواند مانع ایجاد تغییر در منافع چوب در مقابل رطوبت و واکنشهای شیمیایی که سطوح چوبی در معرض آنها قرار دارند شود و کیلر اغلب برای زیبایی و براق شدن بر روی سیلر استفاده میشود.
برای اطلاع از آخرین تعرفه های قیمت نقاشی ساختمان با ما تماس بگیرید.
مهمترین تفاوت بین سیلر و کیلر
کیلر به صورت مات و یا براق تنها بعد از استفاده از سیلر بر روی چوب کشیده می شود. این محصول میتواند به صورت اسپری و یا با قلم مو بر روی سطح استفاده شود. انواع مختلفی از سیلر و کیلر در بازار وجود دارد که مطابق با مزایا و خواص ویژه خود طبقه بندی می شوند. پس از استفاده از سیلر یک لایه شیشه ایی بر روی سطح صاف ایجاد می شود و به عنوان زیر سازی آن را صاف می کند تا آماده برای مراحل بعدی شود. بعضی از انواع سیلر ها نیز به عنوان لایه محافظ بر روی چوب استفاده می شوند ویژگی دیگری که سیلر ها دارند این است که از متورم شدن سطح چوبی جلوگیری می کنند. همچنین می تواند محافظ چوب و نوعی روکش باشند که به عنوان زیرساز و عامل استحکام رنگ بر روی سطح چوبی و یا سایر سطوح عمل میکنند. و این می تواند یک تفاوت سیلر و کیلر باشد.
همچنین بخوانید: تفاوت روغن جلا و کیلر
موارد دیگر استفاده از سیلر
انواع سیلر در رنگ آمیزی دیوارها نیز به کار می روند. به عنوان زیر ساز باید از یک سیلر با کیفیت بالا استفاده کرد تا نتیجه نهایی بسیار بهتر باشد. این ماده شیمیایی شفاف علاوه بر بالا بردن عمر چوب و سطوح دیگر باعث افزایش چسبندگی رنگ نیز می شود. از این طریق علاوه بر محافظت و ماندگاری بیشتر رنگ بر روی سطح، شفافیت و جلوه رنگ نیز بیشتر می شود. یک تفاوت سیلر و کیلر ترتیب استفاده این دو است.
تفاوت سیلر و کیلر در دسته بندی این محصولات
برای پی بردن به تفاوت سیلر و کیلر باید بدانیم که بعضی از سیلر ها بر پایه آب تولید میشوند و بعضی دیگر بر مبنی روغن. بیس هر کدام از آنها می تواند عامل مهم و تاثیر گذاری بر روی میزان پوشش دهی و زمان خشک شدن سیلر داشته باشد. در واقع یکی از مهم ترین تفاوت های این دو محصول میزان پوشش دهی آن ها عنوان شده است. سیلری که بر پایه آب تولید می شوند نیازمند زمان کمتری برای خشک شدن هستند و از این نظر محبوبیت بیشتری در بین کاربران و استفادهکنندگان دارند. تفاوت قابل توجه دیگر میزان سمی بودن و بوی نامطبوع نسبت به سیلر های بر بیس روغن هستند. سیلر های بر مبنای آب بوی نامطبوع کمتری دارند و نسبت به محصولات روغنی کمتر سمی هستند. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که برای آن که بتوانیم لایه محافظ مناسبی ایجاد کنیم نیاز به استفاده چند باره از سیلر بر پایه آب داریم. از این نظر این محصول می تواند به صرفه نباشد. هرچند سیلر بر پایه روغن پوشش دهی بالاتری دارد زمان خشک شدن آن طولانیتر است اما نیاز به استفاده چند باره ندارد.
همچنین بخوانید: روغن جلا چیست؟ کاربرد های آن؟
تفاوت سیلر و کیلر در ساختار شیمیایی
مورد دیگری که باعث تفاوت سیلر و کیلر می شود وجود مواد آلی فرار در ساختار سیلر های روغنی باعث میشود که بتوانند در مقابل رطوبت و عوامل دیگر مقاومت بهتری نشان دهند و خاصیت چسبندگی خوبی برای ایجاد اتصال بین رنگ و سطح داشته باشند. این ویژگی سیلر های روغنی را به عنوان بهترین و مناسب ترین گزینه برای زیر سازی دیوار ها معرفی کرده است. تفاوتی ندارد که یک دیوار قدیمی یا نو یا گچی و یا یک سطح چوبی برای رنگ کردن داشته باشید سیلر روغنی در هر صورت گزینه مناسبی است که میتواند هم شکاف ها و ترک های موجود بر روی سطوح قدیمی را هموار و یک دست کند و هم لایه میانجی برای اتصال بهتر رنگ و سطح گچی مرطوب باشد و از بروز واکنش های شیمیایی بین رنگ و رطوبت جلوگیری کند. این امر باعث جلوگیری از ترک خوردن دیوار پایین آمدن شفافیت و کیفیت رنگ دیوار میشود.
همچنین بخوانید: پرایمر و سیلر رنگ چیست؟
سیلر تسهیل کننده رنگ آمیزی
یکی دیگر از مواردی که برای آسان تر شدن کار میتوان از سیلر استفاده کرد زمانی است که بخواهیم رنگ تیره دیوار را عوض کنیم. در این شرایط هم می توانیم با استفاده از سیلر لایه ی جدیدی برای کارمان ایجاد کنیم. این لایه علاوه بر اینکه از ساختار رنگ جدید در برابر لایه فرسوده زیرین حفاظت می کند باعث می شود که رنگ اصلی به بهترین نحو خود را نمایش دهد و برای به دست آوردن رنگ دلخواهمان نیازی به چند لایه رنگ آمیزی نباشد. این امر می تواند هم باعث صرفه جویی در زمان و هم هزینه های ما باشد.
تفاوت سیلر و کیلر در زمان استفاده
درواقع تفاوت سیلر و کیلر در زمان استفاده از این محصولات است. هر دو این محصول کار بتونه را برای ما انجام می دهند. سیلر در ابتدا و برای پر کردن منافذ و ترک های موجود رو سطح به کار گرفته می شود و مواد تشکیل دهنده آن شامل زینک و روی و رزین است که شفاف بودن آن به همین دلیل است. شفافیت سیلر کمک می کند که به عنوان زیرسازی خنثی بتواند به صیقلی شدن سطح کمک کند. حلال سیلر تینر است و برای رقیق تر کردن آن به کار می رود.
پس از آن که با استفاده از سیلر سطح را آماده رنگ آمیزی کردیم می توانیم از کیلر استفاده کنیم. تفاوت سیلر و کیلر در نوع حلال آنها نیست و حلال کیلر نیز تینر است و میتوان برای رقیق کردن آن از تینر استفاده کرد. نکته ایی که باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد این است که نباید سیلر و کیلر را با هم ترکیب کنیم این امر باعث می شود قدرت پوشش دهی و توانایی نفوذ در منافذ کاهش پیدا کند.
گروه هنر کده راد با ۱۸ سال سابقه در زمینه نقاشی ساختمان ارائه دهنده انواع خدمات نقاشی ساختمان و رنگ نما ساختمان میباشد همچنین گروه ما توانایی اجرای انواع رنگ ها همچون مولتی کالر یا رنگ جوتن را دارد برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.