

یکی از رنگ هایی که امروزه در جهت زیبایی و مقاومت، سایش و ضربه بسیار کاربرد دارد رنگ اپوکسی می باشد اما نکته مهمی که وجود دارد افراد باید بدانند که نباید این رنگ را در معرض نور خورشید یا مکان هایی که ممکن است در معرض نور باشد استفاده کرد اما نکته ای که وجود دارد تنها می توان با استفاده از لایه کیلر پلی اورتان از این رنگ در فضای باز هم به عنوان رنگ نما ساختمان نیز استفاده کرد. یکی از مواردی که وجود دارد امکان استفاده از این رنگ در ضخامت های گوناگون می باشد که گاها به عنوان لایه عایق نیز کاربرد دارد.
رنگ اپوکسی چیست؟
یکی از انواع رنگ ها که دارای ویژگی های خاصی می باشد و در زمینه های متفاوتی استفاده می شود رنگ اپوکسی بوده که با نام دیگر پولی پوکساید هم شناخته می شود. این رنگ نیز کاربرد های مختلفی هم دارد. در بین رنگ های موجود در بازار می توان گفت رنگ اپوکسی یکی از بادوام ترین ها بوده که از مواد بادوام و سختی درست شده است. از ترکیبات این رنگ می توان به رزین اپوکساید به همراه هاردنر اشاره کرد که در جهت دوام این رنگ به آن سخت کننده پولی آمینن و یا پلی آمید به آن نیز اضافه شده است.
بیشتر بدانید: رنگ نانو چیست؟
موارد استفاده از رنگ های اپوکسی
شاید در برخی از کف های بنا ها درخشندگی خاصی دیده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که این چیست؟ باید بگوییم که در کف این فضاها از رنگ های پروکسی استفاده شده است پس به نوعی می توان گفت در عین حال زیبایی اگر به دنبال دوام نیز هستید این رنگ گزینه بسیار مناسبی است.
یکی دیگر از مواردی که می توان نام برد کارکرد اپوکسی به عنوان درزگیر است که در این شرایط بهتر است این کف ها سیمانی باشد که معمولا در زیرزمین یا گاراژ دیده می شود. اما به طور کلی می توان گفت از رنگ های اپوکسی در صنعت استفاده می شود.
بیشتر بدانید: رنگ جوتن
کاربرد های رنگ اپوکسی:
همانطور که بارها گفته شد به دلیل ویژگی های بسیار این رنگ کاربرد های بسیاری هم دارد که می توان از آنها به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در مکان هایی که بسیار در برابر سایش، فشار و ضربه قرار دارند.
- به دلیل مقاومت بالا استفاده در مکان های شیمیایی
- استفاده به عنوان روکش در جهت محافظت از فولاد و بتن در برابر حمله های مکانیکی و شیمیایی.
- استفاده در کارخانه ها و یا آشپزخانه ها که کارشان با مواد غذایی است.
- استفاده در ساختمان های صنعتی به دلیل داشتن ویژگی زیبایی و ایمنی بالا
- استفاده در انبار ها، پارکینگ ها
- استفاده در مکان هایی با حساسیت بالا مانند پالایشگاه ها، نیروگاه ها و …
- استفاده به عنوان لایه محافظتی یا عایق
- عملکرد به عنوان کامپوزیت
- استفاده در سامانه و سازه های الکتریکی یا الکترونیکی هوا فضا، دریایی، خانگی و حتی زیست شناسی
- استفاده بر روی سطوحی که دارای کفپوش هستند مانند چوب، بتن، سیمان و فلز
- موتورخانه
- استفاده به عنوان پوشش برای خطوط لوله ها
- استفاده در آزمایشگاه یا هر جایی که در مجاورت مواد شیمیایی قرار دارد
مواد تشکیل دهنده رنگ های اپوکسی
به طور کلی مواد تشکیل دهنده این رنگ ها اکریلیک لاتکس و اپوکسی می باشد. به همین دلیل است که این رنگ ها را بیشتر در کف می توان دید.
به نوعی می توان گفت این رنگ از واکنش شیمیایی رزین اپوکساید با سخت کننده پلی آمید تشکیل شده است که بدون هیچگونه بویی می باشد.
ویژگی های رنگ اپوکسی
بزرگترین و بارزترین ویژگی رنگ اپوکسی پایدار بودن آن است به همین دلیل هم نگهداری از آن را آسان می کند هم طول عمر آن را بالا می برد. از دیگر ویژگی های این رنگ که بر خلاف رنگ های اکریلیک است امکان چسبندگی آن بوده زیرا رنگ های اکریلیک فقط یک لایه پوششی بوده که بعد از گذر زمان و یا تردد بالا پوسته پوسته شده اما این رنگ ها به دلیل چسبندگی مقاومت لایه زیرین به طور مثال بتن را هم بالا می برد. البته نباید از ویژگی اصلی این رنگ یعنی انعطاف پذیری آن غافل شد.
از انواع مختلف دیگری که از این رنگ ها وجود دارد و دارای ویژگی های خاصی بوده می توان به انواع اپوکسی و یا چسب ها اشاره کرد. یکی از موارد حائز اهمیتی که وجود دارد در رنگ اپوکسی کف این است که دو جزئی بوده و از ترکیب رزین اپوکسی و پلی آمین تشکیل شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در حوزه نقاشی ساختمان و قیمت نقاشی ساختمان میتوانید با کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.