یکی از بخش های نقاشی ساختمان را میتوان رنگ نما ساختمان برشمرد امروزه با توجه به این نکته که بازار رنگ نما ساختمان بزرگ تر شده است، توسعه ساخت رنگ نما و تولید انواع آن نیز بیشتر شده است. چرا که رنگ ها نه تنها به ساختمان روح می بخشند بلکه زیبایی آنرا چند برابر می کنند و همچنین با سرعتی که در اجرا دارند به طریقی برای کارفرمایان مقرون به صرف هستند. پیشرفت در رنگ نما به گونه ای شده که تنها به عنوان پوشش برای زیبایی استفاده نمی شود بلکه می تواند یک عایق حرارتی و رطوبتی خوب هم باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه با انواع رنگ نما ساختمان بیشتر آشنا شویم.
رنگ نما ساختمان چیست؟
رنگ نما در واقع پوشش محافظتی میباشد که از نمای ساختمان در برابر شرایط جوی محافظ میکند. البته رنگ نما تاثیر بسزایی در زیبایی نما و ساختمان دارد. یکی از دلایلی که رنگ نما را مهم میکند این است که رنگ نما از نمای اصلی در برابر شرایط جوی همچون باد، باران یا برف محافظت میکند به همین خاطر باید از موادی تولید بشود که حداکثر استحکام و مقاومت را در برابر شرایط جوی داشته باشد. همچنین از دیگر مواردی که رنگ نما را مهم میکند این است که به سطح بیرونی ساختمان حالت یکنواختی و زیبایی میدهد.
به قطع میتوان گفت آن چیزی که موجب زیبایی یک ساختمان میشود بعد از نما این رنگ نما میباشد که یک ساختمان را چشم نواز میکند. استفاده درست از یک رنگ نما مناسب و زیبا میتواند جلوه جدیدی به ساختمان شما بدهد.
نحوه اجرای رنگ نما ساختمان
برای اجرا کردن رنگ روی نمای ساختمان ابتدا باید زیرسازی هایی که لازم است انجام داد. پیش از هر کاری به سطحی صاف نیاز داریم که این سطح اغلب به وسیله سیمان کاری آستر انجام می شود. رنگ سیمان رویه می تواند مطابق با رنگ دلخواه نما ساختمان انتخاب شود هرچند بهترین رنگ رویه، سیمان سفید و یا پودر سنگ سفید می باشد.
بعد از انجام زیرسازی اولیه اگر لازم باشد روی سطح ها بتونه کاری انجام می شود و سپس لایه های آستری رنگ اجرا می شود تا نما ساختمان جهت رویه نهایی آماده شود. این مراحل نسبت به نوع و غلظت رنگ ها می توانند توسط غلتک ها، قلم مو و یا پمپ بادی اجرا شوند. در صورتی که ارتفاع ساختمان کم باشد می توان برای رنگ آمیزی از غلتک های دسته دار استفاده کرد در غیر این صورت می توان توسط داربست عملیات رنگ آمیزی نما را اجرا کرد.
انواع رنگ نما ساختمان
- رنگ آکریلیک: یکی از پرطرفدارترین رنگ های نما و سطح های دیگر به حساب می آید. این رنگ دوام و مقاومت بسیار بالایی دارد و همچنین با داشتن انعطاف پذیری و درخشندگی محبوبیت بیشتری نسبت به سایر رنگ ها دارد. یکی از انواع رنگ آکریلیک برای نما رنگ جوتن می باشد.
- رزین آکریلیک: این رنگ بر دو پایه ی آب و روغنی می باشد. رزین آکریلیک بر پایه حلال آب بدون بو، ضد قارچ، مقاومت بالا در مقابل اشعه u.v، آسیب ناپذیر و دارای سطحی سخت می باشد و بر روی سطح های سیمانی، گچی، کناف و … قابل استفاده است.
- رنگ کنیتکس: این رنگ هم بر دو پایه ی آب و روغنی است که نوع روغنی اش برای رنگ کردن نما و سطح های خارجی ساختمان مناسب می باشد. رنگ کنیتکس به علت داشتن عمر زیاد و مقاومت در مقابل رطوبت محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
- رنگ روغنی: رنگ روغنی برای همه ی سطح های خارجی مخصوصا نرده ها، در و پنجره هایی که فلزی هستند کاربرد زیادی دارد. پایه این رنگ حلال نفتی می باشد که مقاومت بالایی مقابل رطوبت دارد.
- رنگ استخری: همانطور که از اسم آن پیدا است برای رنگ پوششی استخرها از آن استفاده می شود و در برابر رطوبت مقاوم است و همچنین ضد جلبک و قارچ هم می باشد.
- رنگ اپوکسی: یکی دیگر از انواع رنگ نمای ساختمان است که بیشتر در بخش های صنعتی کاربردی است و در اداره ها و منازل مسکونی به علت داشتن مقاومت خوبی برای رنگ آمیزی کف پوش ها استفاده می شوند.
- رنگ نانو: رنگ نانو به علت داشتن کیفیت بالا در مقابل عوامل جوی مختلف و عایق بودن گزینه بسیار خوبی برای رنگ کردن نمای ساختمان ها است.
- رنگ جوتن: رنگ جوتن به دلیل داشتن بالای طیف های رنگی و نفوذ پذیر نبودن به عنوان رنگ نما ساختمان به کار میرود.
خصوصیات رنگ های نما
با پیشرفت دنیای امروز رنگ های نو پوششی هم مقاومت بسیار بهتری نسبت به گذشته پیدا کرده اند. رنگ نمای ضد آب که بر پایه ی اکریلیک باشد با داشتن افزودنی سیلیکونی ساختار بسیار مناسب برای پوشش نمای ساختمان دارد. در نماهای ساختمان ها لایه آخری یا همان پوشش تزیینی به عنوان عایق حرارتی خارجی استفاده می شوند. رنگ ها سریع و آسان اجرا می شوند و همچنین به سطوح ساختمان اجازه ی تنفس می دهند و دارای عمر طولانی هستند.
ویژگی های یک رنگ نما ساختمان استاندارد
برای تهیه رنگ نما باید به چند نکته توجه کرد تا بتوان محصولی ایده آل و با کیفیت انتخاب کرد. برخی از این خصوصیات شامل موارد زیر می باشند:
- بعد از اجرا روی سطح دارای ضخامت مناسب باشد در صورتی که هنگام ترکیب و هم زدن روان باشد و دارای کاربری راحتی باشد.
- رنگ ها باید کاملا همگن باشند بعنی بدون مواد اضافی و یکدست باشند.
- در صورتی که ساختمان نزدیک خیابان باشد باید رنگ نمایی انتخاب کرد که ویژگی ضد آلودگی داشته باشد و در برابر رطوبت هم مقاومت بالایی داشته باشد.
- بعد از رنگ کردن ناپدید و محو نشود.
- رنگ باید طوری باشد که بعد از خشک شدن قابلیت شستشو تمیزکاری داشته باشد زیرا ممکن است بعد از مدتی دچار آلودگی شود.
شرایط استفاده از رنگ های نما
قبل از شروع رنگ آمیزی حتما از وضعیت هواشناسی اطلاعات کافی را به دست آورید. اگر باد و طوفان سنگی در پیش بود از ادامه دادن رنگ کردن ساختمان دست بکشید زیرا در این صورت رنگ روی سطوح از بین می رود و نتیجه خوبی از خود بجا نمی گذارد. متخصصان شروع فعالیت رنگ آمیزی را در روزهای آفتابی و گرم پیشنهاد می کنند و بهتر است در ساعت های ابتدایی رنگ نما را به پایان برسانید تا سریع تر خشک شود و گرد و غبار روی آن ننشیند تا ظاهری مطلوب به نمای ساختمان ببخشد.
آیا رنگ نما ماهیت ضد آلودگی دارد؟
پیش تر در مورد ویژگی های رنگ نما صحبت کردیم و متوجه شدید که رنگ های نما قابلیت ضد آب و یا آبگریزی دارند و اگر چنانچه کثیف شوند، میتوان آن را با شست و شوی تمیز کرد. بعضی از رنگ نماها قابلیت خود تمیزکنندگی دارند و سطح صاف خود را حفظ میکند. اگر چنانچه رنگ مورد نظر دارای این خاصیت نباشد پس از گذشت مدتی به رنگ خاکستری تغییر رنگ میابد.
بعد از نقاشی و رنگ کردن نما با رنگ مخصوص پس از آنکه رنگ خشک شد. یک پوشش آبگریز بر روی آن ایجاد میشود و تاثیر آن بر روی تمیزی نما بسیار زیاد است زیرا این لایه نه تنها از نفوذ آب جلوگیری میکند بلکه از نفوذ گرد و خاک نیز به داخل رنگ جلوگیری میکند. اگر از این رنگ برای نما استفاده شود حتی با باران کمی نیز سطح نما تمیز و شسته میشود. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که رنگ های نما پس حدود یک ماه این قابلیت را بدست می آورند.
رنگ نماهایی که بیشتر در معرض محیط هستند و بیشتر در شرایط جوی قرار میگیرند در آنها از مواد خود تمیز شونده ای استفاده میشود اغلب این مواد تشکیل شده از سیلیکون، اکرلیک و سیلیکات هستند که با مواد پلیمری دیگری ترکیب شده اند. همچنین گفتنی است که اگر رنگی دارای مواد آلی رزینی بیشتری باشد به همان مقدار سطح رنگ بهتر تمیز میشود. به عبارتی دیگر این ماده خاصیت خود تمیز کنندگی به رنگ میدهد.
نمونه کارهای رنگ نما ساختمان
مجموعه هنرکده راد آماده است تا هرگونه خدمات مرتبط با نقاشی ساختمان را در اختیار شما بگذارد اگر چنانچه قصد نقاشی ساختمان را دارید ولی در مورد قیمت نقاشی ساختمان اطلاعی ندارید میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.