

تاثیر چشمگیر رنگ ها در زندگی بشریت، به خصوص در نقاشی ساختمان موجب شده تا امروزه شناختن رنگ های اصلی و فرعی و رنگ های گرم و سرد برای هر فرد، ضروری باشد تا بدین ترتیب بتواند از آن ها در محیط های خاص بهره ببرد.
برای اطلاع از قیمت نقاشی ساختمان کلیک کنید.
معرفی رنگ های اصلی و فرعی
تمام رنگ هایی که در طبیعت یافت می شوند، حاصل ترکیب سه رنگ اصلی می باشند. در واقع رنگ های اصلی، رنگ هایی هستند که نمی توان آن ها را از ترکیب سایر رنگ ها به دست آورد. این رنگ ها که با نام رنگ های اولیه نیز شناخته می شوند به سه رنگ آبی، زرد و قرمز تعلق می گیرد. این سه رنگ را می توان خالق سایر رنگ ها دانست.
در مقابل رنگ های اولیه، رنگ های ثانویه قرار می گیرند که با عنوان رنگ های فرعی نیز شناخته می شوند. رنگ های بنفش، سبز و نارنجی در دسته رنگ های فرعی قرار خواهند گرفت که ترکیب شدن دو رنگ اصلی آن را، می توان فرمول ساخت آنها عنوان کرد. لازم است بدانید که در چرخه رنگ های اصلی و فرعی، هر رنگ فرعی بین دو رنگ اصلی سازنده خود قرار خواهد گرفت.
همچنین بخوانید: بهترین رنگ برای دیوار خانه
ترکیب رنگ های اصلی و فرعی
از ترکیب رنگ های اصلی و فرعی، رنگ های جدیدی پدیدار خواهند شد که با عنوان رنگ های درجه سه و یا رنگ های سوم در چرخه رنگی شناخته شده اند. جایگاه هر رنگ سوم در چرخه رنگ ها، بین دو رنگ سازنده می باشد که بدین ترتیب می توان از رنگ های قرمز-نارنجی و زرد-نارنجی به عنوان رنگ های رده سه نام برد. البته رنگ های دیگری نیز در این دسته بندی قرار می گیرند که می توان به رنگ های زرد-سبز و آبی-سبز و همچنین آبی-بنفش (نیلی) و قرمز-بنفش (ارغوانی) اشاره کرد.
همچنین بخوانید: مهم ترین نکات برای انتخاب رنگ خانه
انواع رنگ ها
رنگ ها، نقش مهم و اساسی را در زندگی هر فرد ایجاد می کنند. زیرا که مطابق با علم روانشناسی، رنگ ها بیشترین تاثیر را بر روی روحیات فرد و خلق و خوی او خواهند گذاشت. از این جهت با آشنایی انواع رنگ های اصلی و فرعی و مزایا و معایب آنها، می توانید رنگ های مناسبی را برای محل کار و یا خانه خود گزینش کنید. به طور کلی رنگ ها را مطابق با دو معیار می توان به انواع مختلفی تقسیم نمود.
نخستین معیار، نحوه شکل گیری رنگ ها می باشد که رنگ ها را به سه دسته دسته رنگ های اولیه، رنگ های ثانویه و رنگ های درجه سه، تقسیم می کند. دومین معیار گروه بندی انواع رنگ ها را، نیز می توان دمای رنگ ها دانست که بدین ترتیب، رنگ ها در دو دسته رنگ های گرم و رنگ های سرد، قرار می گیرند.
همچنین بخوانید: ۷ رنگ ساختمانی که از مُد نمی افتند
۱- رنگ های سرد و کاربرد آنها
معیار دیگری در چرخه رنگ های برای تقسیم بندی رنگ های اصلی و فرعی وجود دارد که به آن دما می گویند. دما، شناسه تعیین کننده میزان گرمی و سردی یک رنگ می باشد. رنگ هایی که در دسته رنگ های سرد قرار می گیرند، اصولا رنگ های آرام بخش هستند که استفاده از آنها برای محیط های ساکت نظیر اتاق خواب ها و اتاق های کار، بسیار توصیه می شوند. جالب است بدانید که رنگ های سرد، همگی دارای رنگمایه اندکی از رنگ اصلی آبی هستند و عموما فصل زمستان را در ذهن ها تداعی می کنند. از رنگ های سرد درون چرخه رنگی، می توان به رنگ های آبی، بنفش و سبز اشاره کرد.
البته در حال حاضر از رنگ های دیگری نظیر سفید، سیاه و حتی خاکستری نیز به عنوان Cool Color نیز نام برده می شود. با این که این رنگ ها به عنوان رنگ های خنثی از آن ها یاد میشود، اما حس سردی را کاملا می توان از آن ها دریافت کرد. توجه داشته باشید که استفاده بیش از اندازه از رنگ های سرد، می تواند نتیجه ای عکس را نمایان سازد و پیش زمینه ای برای انواع بیماری های روحی نظیر افسردگی به حساب می آیند.
همچنین بخوانید: رنگ جوتن
۲- رنگ های گرم و تاثیر آنها در بازاریابی
علاوه بر رنگ های اصلی و فرعی و رنگ های سرد، برخی از رنگ ها در گروه دیگری با عنوان رنگ های گرم، قرار می گیرند. رنگ های گرم، لقبی است که به رنگ های نارنجی، زرد و قرمز تعلق می گیرد. زیرا که با نگاه کردن به آن ها، حس گرما و حرارت به انسان القا می شود. این رنگ ها به عنوان تحریک کننده های سیستم عصبی شناخته می شوند که به موجب این امر، استفاده از آن ها در تبلیغات، می تواند توجه افراد را بیش از پیش جلب کند.
شما میتوانید پروژه های اجرای رنگ نما ساختمان تان را به ما بسپارید.