

رنگ پلی اورتان یکی از رنگ های صنعتی میباشد که این رنگ در صنعت بسیار پر مصرف میباشد. کاربرد اصلی این رنگ برای رنگ آمیزی لوله ها میباشد لوله هایی که در محیط های باز قرار دارد همچون لوله های گاز پتروشیمی ها دلیل آن هم به مقاومت بالا این رنگ در برابر اشعه خورشید و باران اسیدی بر میگردد البته به جز استفاده برای لوله ها این رنگ کاربرد های دیگری نیز دارد به عنوان مثال یکی از نوع های این رنگ را میتوان به عنوان رنگ نما ساختمان نیز استفاده کرد.
برای دریافت اطلاعات در قیمت نقاشی ساختمان به صفحه لینک شده مراجعه فرمایید.
انواع رنگ های پلی اورتان
۱- رنگ پلی اورتان مات
این نوع از رنگ دارای مقاومت خوبی در شرایط جوی بد است از این نوع رنگ به عنوان آخرین لایه رنگ استفاده میکنند. از آنجایی که این رنگ مات میباشد انتخاب مناسبی برای سطوح ناهموار میباشد زیرا به علت مات بودن رنگ ناهمواری های زیر آن زیاد به چشم نمی آید.
بیشتر بدانید: معرفی رنگ مقاوم به حرارت
۲- رنگ پلی اورتان نیمه مات
این نوع از رنگ تمامی خصوصیات رنگ های قبلی را دارا میباشد یعنی در برابر شرایط جوی مقاوم است به جز خصوصیات رنگ های قبل این رنگ دارای مقاومت خوبی در برابر ساییدگی و خراشیدگی میباشد که تمامی این خصوصیات این رنگ را به رنگی مناسب برای صنایع تبدیل کرده است.
۳- رنگ پلی اورتان براق
نوع براق این رنگ به جز دارا بودن مقاومت بالا در برابر تابش خورشید و مقاومت در برابر آسیب های مکانیکی و ضربه ای همچنین ثبات رنگی خوبی هم دارد. این نوع رنگ براق بوده و به خاطر دارا بودن ثبات رنگی خوب به عنوان آخرین لایه رنگ آمیزی از آن استفاده میشود. این رنگ یکی از پرمصرف ترین نوع های آن در صنعت میباشد.
۴- رنگ پلی اورتان نیمه براق
این نوع هم همچون نوع های قبلی در برابر اشعه فرابنفش، ضربه و خراشیدگی مقاوم است و انتخاب مناسبی برای صنایع میباشد. تنها تفاوت آن در نوع رنگ آن میباشد که نیمه براق است. اغلب در صنایع از نوع براق و نیمه براق این رنگ ها استفاده میشود و به طور کلی این دو نوع نسبت به دیگر انواع این رنگ پرمصرف تر میباشند.
بیشتر بدانید: رنگ اپوکسی چیست و کاربرد های آن
ویژگی های رنگ پلی اورتان
همانطور که گفتیم رنگ پلی اورتان توانسته است به رنگی محبوب در صنعت تبدیل شود و دلیل آن نیز خصوصیت های مخصوص آن میباشد که این خصوصیت ها عبارت اند از:
- سریع خشک شدن
- مقاوم در برابر سایش
- مقاوم در برابر اشعه خورشید
- دارای چسبندگی بالا
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی
- مقاوم در برابر اسید
- مقاوم در برابر آسیب های فیزیکی
- مقاوم در برابر باران های اسیدی
آماده کردن رنگ پلی اورتان
رنگ پلی اورتان را با توجه به درصد ترکیبی که پشت قوطی آن نوشته شده است با حلال مورد نظر ترکیب کرده سپس ترکیب مورد نظر را به خوبی هم زده تا به غلظت مناسب برسیم. این نکته را هم به یاد داشته باشید که یکی از ویژگی های این رنگ سریع خشک شدن میباشد به همین خاطر رنگ را به اندازه ای که نیاز دارید آماده کنید. برای بهتر شدن کار و یک نواخت رنگ کردن سطح میتوانید از اسپری های مخصوص برای اجرا کار استفاده کنید.
بیشتر بدانید: رنگ نانو چیست؟
نگهداری رنگ پلی اورتان
این رنگ را باید دور از حرارت، نور خورشید و هرگونه گرما یا آتش قرار داد زیرا این رنگ قابلیت اشتعال و آتش گرفتن دارد. همچنین اگر چنانچه در رنگ را باز کردید سعی کنید در سریع ترین زمان آن را مصرف کنید و چنانچه نمیخواهید تمامی رنگ را مصرف کنید به یاد داشته باشید که پس از مصرف به سرعت در ظرف را ببندید. زیرا این رنگ به نسبت دیگر رنگ ها در زمان کمتری خشک میشود و در صورت خشک شدن بلا استفاده میشود.
در نظر داشته باشید که تیم هنرکده راد تیمی متخصص و با تجربه در زمینه نقاشی ساختمان و رنگ نما ساختمان میباشد همچنین توانایی اجرا رنگ نما ساختمان را با انواع رنگ های مخصوص همچون رنگ جوتن دارد برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.