

رنگ های ضد زنگ آلکیدی بر پایه ی آلکید زرین است و حلال آن آب است. این رنگ های آلکیدی را همان طور که از نامش مشخص است برای درب ها پنجره و… فلزی استفاده میکنند همین طور برای تمامی سطوح قابل استفاده است و میتوان آن را بر روی دیوار و بقیه جا ها استفاده کرد. کاری که این رنگ ها انجام میدهند باعث جلوگیری از پوسیدگی و خوردگی و فرسودگی فلز در برابر رطوبت و نفوذ آب میشود.
رنگ آلکیدی
رنگ آلکیدی برخلاف چوب غیر چسبنده است و برای رنگ آمیزی اولیه خیلی پیشنهاد نمیشود و مناسب نیست برای آنکه چسبندگی معمولی رنگ داشته باشد باید لایه تراشی شود برای رنگ آمیزی و چسبیدن رنگ به آن فقط در این صورت است که آماده میشود.
آماده سازی زیر سازی رنگ ضد زنگ بسیار قسمت مهمی است و باید آن را انجام داد تا پذیرش رنگ را داشته باشد .
رنگ های ضد زنگ را میتوان در مکان های داخلی و خارجی استفاده کرد زیرا به محیط زیست هیچ آسیبی نمیرساند به دلیل آنکه پایه ی آن آب است و هیچ بویی ندارد پس برای انسان هم خطری ندارد و در برابر نور خورشید بسیار مقاوم است و در معرض نور خورشید رنگ عوض نمیکند .
رنگ های ضد زنگ قابل شست و شو هستند و میتوان آنها را شست و تمیز کرد اما به زیر سازی آن هم بستگی دارد به طور مثال اگر پلاستیک زیر ساز رمگ ضد زنگ باشد نمیتوان شست و تمیز کرد اما رنگ های روغنی را میتوان تمیز کرد.
بیشتر بخوانید: رنگ جوتن
خاصیت های رنگ ضد زنگ
یک خاصیت بسیار مهمی که رنگ های ضد زنگ دارند این است که بسیار سریع خشک میشوند اما موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که باید دقت کنید رنگی را اشتباهی نزنید یا رنگ نریزد و به دلیل چسبندگی بالایی که برای آن به وجود آوردیم رنگ زود خشک و جذب میشود اما اگر چنین اتفاقی رخ داد سریع آن را پاک کنید قبل از آن که خشک و جذب شود .
به طور کل اگر از رنگ های اکریلیک استفاده کنید هیچ دردسری نخواهید داشت و میتوانید آن را بشویید اما نه این که شلنگ آب را بگیرید روی آن اما همه ی آن ها را نمیتوان شست و نمیتوان گفت که ۱۰۰% همه ی رنگ ها اکریلیک قابل شست و شو هستند ولی میتوان گفت حدوداً ۸۰% آن ها را میتوان شست .
رنگ های آکریلیک ۳ نوع هستند و این انواع های آن باعث شده است که برای همه جا استفاده شود .
نوع اول آن برای مکان های داخلی و خارجی میتوان استفاده کرد و چون خاصیت پرایمری دارند ضد آب محسوب میشوند ولی میتوان قدرت مقاومت آن را در برابر آب کنترل کرد میتوان از پرایمر های ضعیف تر استفاده کرد تا به طور کامل ضد آب نباشند .
نوع دوم آن برای اجسام فلزی کاربرد دارند و از آن برای نرده ها و درب و پنجره های فلزی استفاده میشود تا در برابر رطوبت و زنگ زدن مقاوم باشند .
نوع سوم آن برای اجسام چوبی استفاده میشود همان طور که میدانید این رنگ های ضد زنگ بر پایه آب بوده و کاری که این محصول انجام میدهد این است که از چوب در برابر بارندگی و آفتاب محافظت میکند .
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از ضد زنگ
ویژگی های رنگ ضد زنگ
- رنگ های ضد زنگ نسبت به بقیه رنگ ها مقرون به صرفه است و قیمت مناسبی در برابر ویژگی هایش دارد .
- یک ویژگی بسیار مهمی که این رنگ ها دارند بسیار پوشش مناسبی دارند و به طور طبیعی ۳ بار باید رنگ آمیزی شود اما در صورتی که رنگ را اشتباه زدید و آن را سریع پاک کردید باید ۵ دور رنگ آمیزی انجام شود .
- اگر شرایط مناسب را برایش ایجاد کنید یعنی آماده سازی را درست انجام داده باشید قدرت چسبندگی بسیار بالایی خواهند داشت .
- یکی دیگر از ویژگی های مهمی که دارند این است که مقاوم و پایدار هستند و مقاوم در برابر خورشید و اشعه uv هستند .
مزایای رنگ های ضد زنگ
- بوی بسیار کم
- سریع خشک میشود
- پوشش بالا
- استفاده بر روی هر سطحی
- قابلیت شست و شو
- آسان بودن ترمیم رنگ
- سازگاری با محیط زیست
- انعطاف پذیری آن بعد از اجرا
- مقاومت در برابر نور خورشید و اشعه uv
معایب رنگ های ضد زنگ
- همه ی رنگ ها ۱۰۰% قابل شست و شو نیستند
- اجرای رنگ با قلم مو کیفیت را کم میکند
- این رنگ ها درخشش کمتری نسبت به رنگ روغن دارند
نکاتی برای بهترین حالت ممکن رنگ آمیزی رنگ ضد زنگ
- اجازه ندهید یخ بزند .
- از رنگ های مادر اکریلیک استفاده کنید نه روغنی و پلاستیکی .
- در خشک ترین حالت ممکن آن سطوح رنگ آمیزی را انجام دهید .
- بهتر است در دما های بین ۳۵-۱۰ درجه سانتی گراد رنگ آمیزی را انجام دهید .
- در رطوبت های بیشتر از ۸۰% رنگ آمیزی را انجام ندهید .
- بعد از اعمال رنگ آمیزی ابزاری که برای رنگ آمیزی استفاده کرده اید را درون نفت بگذارید .
اگر به خدمات نقاشی ساختمان نیاز دارید میتوانید با هنرکده راد تماس بگیرید همچنین هنرکده راد خدماتی همچون بازدید از مکان و تعیین قیمت نقاشی ساختمان را به صورت رایگان انجام میدهد.