

اگر طرز استفاده از بتونه را به درستی بدانید، می توانید در نهایت یک سطح صاف، بدون ترک و نقص داشته باشید. به طور کلی، بتونه ماده ای غلیظ، خمیری شکل و شبیه به چسب می باشد. طرز استفاده از بتونه و انتخاب نوع آن بستگی به سطحی دارد که قرار است رنگ شود. بتونه یک گزینه بسیار مناسب و کمک دهنده قبل از شروع رنگ آمیزی در عملیات رنگ کاری است.
چنانچه خواستار دریافت اطلاعات در مورد نقاشی ساختمان یا نیازمند دریافت قیمت نقاشی ساختمان هستید با ما تماس بگیرید.
انواع بتونه و طرز استفاده از آن
اطلاعات کافی درباره طرز استفاده از بتونه این امکان را به شما می دهد که قبل از انجام هر کاری بهترین نوع بتونه را انتخاب کنید. عموماً نقاشان حرفه ای قبل از رنگ آمیزی هر سطحی، لایه ای از بتونه را به عنوان زیرکار اعمال می کنند. در بعضی سطوح از دو لایه بتونه استفاده می شود. لایه ابتدایی خط و خش ها را از بین میبرد و لایه دوم تضمین می کند که سطح پوشش داده شده، کاملا یک دست و بدون نقص می باشد.
طرز استفاده از بتونه در انواع گسترده ای از سطوح کاربرد دارد. تطبیق پذیری بتونه ها، آنها را به بهترین انتخاب برای رنگ آمیزی در هر نوع سطحی تبدیل می کند. از انواع معروف آن می توانید به بتونه روغنی، پلاستیک، چوب، سنگی، کناف و همچنین بتونه فوری، همه کاره، آکریلیک اشاره کرد. هر یک از این موارد نام برده، کارکرد و طرز استفاده خاص خود را دارند که در ادامه به توضیح سه نوع آن، یعنی بتونه فوری، همه کاره و آکریلیک می پردازیم.
پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: بتونه چوب چیست؟
۱- بتونه همه کاره و طرز استفاده از بتونه همه کاره
از بتونه همه کاره، برای ایجاد پایه و بستری رنگ برای پوشاندن ترک ها، درزها و عیوب کار قبل از اجرای رنگ اصلی استفاده می شود. همچنین، از این بتونه برای پر کردن سوراخ های کوچک و ترک های روی سطح و پر کردن ترک های عمقی به صورت لایه ای به خصوص برای دیوار بسیار استفاده می شود.
طرز استفاده از بتونه همه کاره بسیار مهم می باشد چرا که بر کیفیت نهایی کار تاثیر بسزایی دارد. بتونه همه کاره چسبندگی و ماندگاری خوبی دارد و بر روی سطوح بتنی، آجری گچی و سیمانی قابل اجراست.
پس از خشک شدن بتونه، لایه محکم با قابلیت سمباده خوری خوب، باعث تنفس دیوار شده و به راحتی بر روی سطوح کشیده می شود. علاوه بر این باعث کاهش ایجاد سایه دررنگ آمیزی می شود و به سادگی توسط کاردک یا ماله قابل اجراست.
قبل از اینکه شروع به کار کنید خوب است طرز استفاده از بتونه همه کاره و نکات مهم آن را بدانید. در زیر، طرز استفاده از آن توضیح داده شده است:
- سطوح مورد نظر برای بتونه کاری باید کاملا تمیز و بدون هیچ گونه آلودگی، چربی یا رنگ پوسیده قدیمی باشند.
- حتما قبل از شروع کار سطح مورد نظر را تمیز کنید.
- اگر سطحی که قرار است اجرا شود، نفوذناپذیر و سفت باشد، برای افزایش استحکام چسبندگی باید قبل از بتونه کاری، از یک لایه آستر استفاده شود.
- سپس بتونه همه کاره را با کاردک یا ماله روی سطح بمالید.
- بسته به زبری یا درجه تخلخل و ناهمواری سطح باید یک یا دو لایه از بتونه استفاده شود.
- ۲۴ ساعت پس از استفاده از بتونه، عیوب سطحی و اثرات کاردک را سنباده بزنید.
پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: نحوه آماده کردن بتونه
۲- طرز استفاده بتونه در زمان کم با بتونه فوری
بتونه فوری، تک جزئی و بر اساس رزین نیتروسلولز است و لذا، طرز استفاده از بتونه فوری آسان می باشد. برای رقیق کردن محصول باید از نیتروسلولز استفاده شود. بتونه فوری را می توان با مقدار تینر مورد نظر رقیق کرد و سپس به عنوان لایه دوم روی آن، بتونه روغنی زد و از رنگ روغنی به عنوان رنگ اصلی روی آن استفاده کرد.
بتونه فوری برای استفاده در سطوح آسیب دیده و ترک خورده روی سطح خودرو و سطوح چوبی و یو پی وی سی بسیار مناسب می باشد. این لایه بتونه برای محافظت از خودرو و بدنه خودرو که در معرض شرایط جوی مختلف قرار می گیرد استفاده می شود. این بتونه مقاومت خوبی در برابر سایش و خوردگی و روغن های گیاهی و حیوانی دارد.
طرز استفاده از بتونه در هنگام کار کردن با بتونه فوری بسیار راحت و ساده می باشد. سطح باید تمیز و بدون هیچگونه آلودگی و مواد چربی باشد. بتونه فوری را با تینر نیتروسلولز به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کل ماده ترکیب کنید. سپس با تنظیم خروجی پیستوله به سطح مورد نظر پاشش می کنید یا از کاردک برای ماله کشیدن در سطح موردنظر استفاده کنید. بعد از آن منتظر باشید تا سطح خشک شود. مدت زمان خشک شدن آن سریع است و حداکثر زمان آن ۲ ساعت می باشد. بعد از خشک شدن می توان سطح را سنباده بزنید.
پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: بتونه چیست؟ انواع بتونه در نقاشی ساختمان
۳- طرز استفاده از بتونه آکریلیک
به منظور آشنایی با طرز استفاده از بتونه آکریلیک، باید بدانیم که این بتونه یک محلول مقاوم و بر پایه آب می باشد. این نوع بتونه، سریعتر از بتونه پایه سیمانی سفید خشک می شود و روکشی مات ایجاد می کند. از ویژگی های این بتونه می توان به چسبندگی بالا، زمان کم برای خشک شدن، دوام بسیار عالی و ماندگاری طولانی اشاره کرد.
این بتونه حاوی چسب های اکریلیک ویژه ای است که فرورفتگی های سطوح را پر کرده و آنها را صاف و بدون عیب می کند.
طرزاستفاده از بتونه آکریلیک ساده است. برای اجرای این بتونه باید مراحل زیر را انجام دهید:
- اولین مرحله زدودن تمام گرد و غبار، لکه ها، بقایای رنگ و چربی می باشد.
- مناطقی که گرد و غبار زیاد ایجاد می کنند یا هوای زیادی دارند، باید با پرایمر مناسب پوشانده شوند.
- سطوح را باید یک روز قبل از گچ کاری با سمباده صاف کرد.
- بتونه باید روی درزها و سوراخ ها اعمال شود. سنباده زدن باید همان زمان انجام شود. پس از اجرای یک لایه باید لایه بعدی بتونه زده شود و مجددا سنباده کاری انجام شود.
- بعد از بتونه کار، یک لایه آستر آکریلیک و مراحل آخر، رنگ آمیزی می باشد.
برای دریافت اطلاعات در خصوص رنگ نما ساختمان و رنگ جوتن کلیک کنید.