

رنگ ها دارای انواع بسیاری میباشند همچون رنگ ساختمانی، رنگ نما ساختمان یا رنگ های صنعتی رنگ مقاوم به حرارت یکی از رنگ های صنعتی میباشد که در برابر حرارت به نسبت رنگ های دیگر مقاوم تر است و نمیسوزد. از این رنگ ها بیشتر در صنعت و یا برای پوشش لوله ها استفاده میکنند در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد رنگ مقاوم به حرارت اطلاعاتی را در اختیار شما بگذاریم.
تولید رنگ مقاوم به حرارت
رنگ های مقاوم به حرارت در دسته رزین های معدنی دسته بندی میشوند زیرا اغلب برای تولید این رنگ ها از رزین استفاده میشود. رزین هایی که برای تولید این رنگ استفاده میشود دارای یک تفاوت با دیگر رزین ها میباشد و این تفاوت درون ساختار رزین نهفته است به این صورت که رزین های دیگر دارای زنجیره کربنی میباشند اما در این رزین ساختاری آن به صورت زنجیره ای از سیلیسیم و اکسیژن میباشد. همچون رنگ سیلیکونی که جزو رنگ های ترموپلاست است همچنین باید اضافه کرد که اگر این رنگ ها در معرض حرارت قرار گیرند براق بودنشان کم میشود.
کاربرد رنگ مقاوم به حرارت
همانطور که از اسم این رنگ ها مشخص است از این رنگ ها برای مکان ها یا سطوحی استفاده میکنند که با حرارت و گرما در تماس اند رنگ های صنعتی دیگر همچون رنگ اپوکسی و پلی یورتان تا دما ۱۰۰ الی ۱۲۰ درجه سانتی گراد میتوانند دوام بیاورند. به همین خاطر برای مکان هایی که در مجاورت دمای بیشتر از این مقدار هستند از رنگ نسوز سیلیکونی استفاده میشود. در ادامه به مواردی از کاربرد های این رنگ خواهیم پرداخت.
- استفاده برای دیوار شومینه
- دودکش ها
- پالایشگاه ها
- نیروگاه ها
- لوله و مخازن
- دیواره های بیرونی کوره ها
این رنگ ها دارای دو نوع مهم میباشند که در ادامه به این دو نوع اشاره خواهیم کرد.
بیشتر بدانید: رنگ اپوکسی چیست و کاربرد های آن
رنگهای سیلیکونی
رنگ های مقاوم در برابر حرارت دو نوع اصلی دارند که نوع سلیکونی آن در ساختارش دارای پودر آلومینیوم میباشد که این پودر مقاومت رنگ در برابر حرارت را افزایش میدهد. تحمل گرمایی این رنگ ها بسته به نوعشان متفاوت میباشد اما معمولا مقاومت حرارتی شان چیزی حدود ۲۰۰ الی ۶۰۰ درجه سانتی گراد میباشد. همچنین باید اضافه کرد که هرچه پودر آلومینیوم بیشتری در رنگ بکار رفته باشد رنگ به نقره ای نزدیک تر است.
رنگهای اتیل سیلیکاتی
دسته دیگری از رنگ های مقاوم در برابر حرارت هستند به اسم اتیل سیلیکاتی این رنگ ها هم همچون رنگ قبلی درای رزین های مخصوص در ساختار خود هستند. این رنگ ها بر خلاف نوع قبلی دارای دو جز میباشند این رنگ ها درای تحمل گرمایی مناسبی میباشند که درجه آن برابر ۴۰۰ درجه سانتی گراد است.
بر خلاف شباهت هایی که این دو رنگ با هم دارند اما دارای یک تفاوت مهم هستند و آن تفاوت در روی به کار رفته درون رنگ های سیلیکاتی است در این رنگ ها پودر روی به کار رفته است که موجب بالا رفتن تحمل گرمایی و تحمل در برابر خوردگی میشود. همچنین از دیگر دلایلی که این رنگ را متفاوت با نوع قبلی خود میکند این است که این رنگ ها نیاز به رطوبت دارند تا خشک شوند یعنی برای خشک شدن نیازمند رطوبت محیط میباشند که در صورت نبودن رطوبت رنگ به خوبی خود را نمیگیرد و ممکن است پس از مدتی ترک بخورد.
بیشتر بخوانید: رنگ جوتن
مزایا رنگ مقاوم به حرارت
- دارای چسبندگی مناسب به سطح
- تحمل دمایی بالا
- ظاهر زیبا
- مقاومت در برابر خوردگی
- عدم تغییر فام در اثر حرارت
- سریع خشک شدن رنگ
نحوه اجرای رنگ مقاوم در برابرحرارت
برای آنکه بتوانید این رنگ ها را به آسانی اجرا کنید بهتر است که به نکاتی توجه کنید. قبل از شروع کار حتما سطح را بررسی کنید که دارای آلودگی نباشد در صوتر مشاهده آن آلودگی را بر طرف کنید. در ابتدا سعی کنید که یک لایه نازک از رنگ را بر روی سطح بکشید تا پس از خشک شدن هوای گیر افتاده بتواند خارج شود و رنگ حبابی نشود.
قبل از استفاده رنگ را به خوبی هم بزنید تا یک نواخت شود در نظر داشته باشید برای اجرای این رنگ نیاز به تینر برای رقیق سازی رنگ دارید. برای اجرا رنگ در سطوح وسیع تر از اسپری استفاده کنید. قبل از اجرای رنگ به دمای محیط دقت کنید دمای محیط باید چیزی حدود ۱۰ الی ۵۰ درجه سانتی گراد باشد. در صورت تماس رنگ با پوستتان پوست را به خوبی بشویید.
جمع بندی
در این مطلب با رنگ مقاوم به حرارت و انواع آن و همچنین کاربرد آن آشنا شدین این رنگ یکی از رنگ های صنعتی میباشد یعنی عمده کاربرد آن در صنایع است.
برای دریافت مشاوره در خصوص نقاشی ساختمان هستید و همچنین میخواهید از قیمت نقاشی ساختمان اطلاع یابید به صفحه آن در سایت مراجعه کنید و یا با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.