

به احتمال زیاد تا به حال حتی یک بار هم که شده است اسم رنگ روغن یا پلاستیک به گوشتان خورده است. این دو رنگ یکی از قدیمی ترین انواع رنگ برای نقاشی ساختمان میباشند. هر کدام از این رنگ ها دارای ویژگی هایی هستند به عنوان مثال رنگ روغن قابل شستشو میباشد و رنگ پلاستیک از لحاظ قیمتی دارای قیمت مناسب تری میباشد. اگر چنانچه قصد نقاشی ساختمان را دارید ولی از قیمت نقاشی ساختمان اطلاعی ندارید میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید در ادامه با ما همراه باشید تا به مقایسه رنگ روغن با پلاستیک بپردازیم.
انواع رنگ های روغن و پلاستیک
در مقایسه رنگ روغن با رنگ پلاستیک رنگ روغنی دارای انواع متفاوت تری میباشد.
رنگ های روغنی نیز همچون دیگر رنگ ها دارای انواعی میباشند که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود میباشد این رنگ ها دارای سه نوع براق، نیمه براق و مات هستند که هرچه رنگ مورد نظر براق تر باشد دارای مقاومت بیشتری نسبت به آب میباشد. یکی از ویژگی های مهم رنگ روغنی این است که با مقداری از آن میتوان سطح بزرگی را رنگ کرد و یا به عبارتی دارای پوشش دهی مناسبی است. از رنگ های روغنی به عنوان رنگ نما ساختمان نیز استفاده میکنند.
رنگ های پلاستیک را به دو نوع تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک تقسیم بندی میکنند. که نوع نیمه پلاستیک این رنگ در مقابل آب مقاومت بهتری دارد به همین خاطر از محبوبیت بیشتری برخوردار است.
بیشتر بخوانید: نقاشی رنگ روغن روی رنگ پلاستیک
ویژگی های رنگ روغن و پلاستیک
قبل از آنکه بخواهیم به مقایسه رنگ روغن با رنگ پلاستیک بپردازیم و بگوییم که کدام رنگ بهتر است پیش از آن باید در مورد مزایا و معایب و ویژگی های هر کدام صحبت کنیم تا بتوانیم به نتیجه گیری بهتری برسیم. یکی از المان هایی که بر اساس آن رنگ ها را دسته بندی میکنند نوع حلال رنگ میباشد که رنگ روغن حلال نفتی دارد و رنگ پلاستیک آب به همین خاطر است که پس از خشک شدن رنگ روغن میتوان آن را با آب شست یا به عبارتی دیگر رنگی قابل شستشو میباشد. البته باید این نکته را هم متذکر شد که رنگ های روغنی دیرتر خشک میشوند.
رنگ پلاستیک به گونه ای بر عکس رنگ روغنی میباشد به این صورت که رنگ روغن قابل شستشو میباشد اما رنگ پلاستیک را نمیتوان شست همچنین رنگ پلاستیک زودتر از رنگ روغن خشک میشود و دارای قیمت ارزان تری نسبت به رنگ روغن میباشد و یکی دیگر از تفاوت های این دو رنگ در بوی آن ها به هنگام نقاشی است که رنگ روغن در این زمینه بوی بیشتر و نامطبوعی دارد.
از رنگ های پلاستیک برای نقاشی مکان های پرتردد استفاده نکنید مکان هایی همچون راه پله زیرا جایی که تردد زیاد باشد زودتر کثیف میشود به همین خاطر نیاز به پاک کردن پیدا میکند و از آنجایی که این رنگ در مقابل آب ضعف دارد به همین خاطر ممکن است که به آن آسیب وارد شود.
بیشتر بخوانید: رنگ جوتن
مزایا و معایب رنگ روغن
مزایا رنگ روغن
- قابلیت شستشو
- مناسب برای رنگ آمیزی سطوح
- پوششدهی بالا
- ماندگاری بالا
- راحتی در اجرا
- مقاوم در برابر رطوبت
- روشن کردن فضا به علت انعکاس دادن نور
معایب رنگ روغن
- بوی نامطبوع
- سمی
- دیر خشک شدن
- نشان دادن ناهمواری های سطح زیرشان
مزایا و معایب رنگ پلاستیک
مزایا رنگ پلاستیک
- سریع اجرا شدن
- قیمت مناسب
- پوشش دهی بالا
- پوشش دادن ایرادات سطح زیرشان
- رقیق شدن با آب
- سمی نیست
- بوی نامطبوع ندارد
- مناسب رنگ آمیزی سقف
معایب رنگ پلاستیک
- قابل شستشو نیستند
- ماندگاری کمتر
- جاذب رطوبت
- جاذب آلودگی
- مقاومت پایین در برابر نور خورشید
بین رنگ روغن و پلاستیک کدام یک را انتخاب کنیم؟
تا به الان با مقایسه رنگ روغن و پلاستیک دریافتیم که اینکه بگوییم کدام رنگ بهتر یا بدتر است سوالی اشتباه است یا به عبارتی دیگر هر کدام مزایا و معایب خود را دارد قبل از آنکه شروع به نقاشی و رنگ آمیزی کنید باید نیاز خود را شناسایی کنید و بسته به آن نیاز رنگ خود را انتخاب کنید اگر که میخواهید رنگ سریع خشک شود و نمیخواهید آن را در آینده بشویید رنگ پلاستیک مناسب شما میباشد اما اگر که نیازمند مقاومت بالا و شستشو رنگ میباشید آنگاه رنگ روغنی مناسب شما میباشد. همچنین رنگ روغنی میتواند منزل شما را پر نور تر کند زیرا نور را منعکس میکند.
البته این را هم در نظر داشته باشید که برای آنکه رنگ آمیزی بهتر و با صرفه تری داشته باشید میتوانید از این رنگ ها به صورت ترکیبی استفاده کنید یعنی سقف ها را با رنگ پلاستیک رنگ کنید زیرا دیر تر کثیف میشوند و نیاز به شستشو پیدا میکنند و دیوار ها را با رنگ روغنی رنگ کنید.
نکته پایانی اینکه حتما قبلا از اینکه بخواهید نقاشی انجام بدهید با یک نیروی متخصص و با تجربه در این زمینه گفت و گو کنید.